O wszystkim, co można zamknąć w słoiku.
Kategorie: Wszystkie | SPIS TREŚCI
RSS
wtorek, 07 kwietnia 2015
Sałatka Bratowej

SKŁADNIKI: (proporcje wg. uznania) 

  • ugotowane buraki
  • fasola czerwona z puszki
  • czerwona cebula
  • ogórki konserwowe
  • jogurt naturalny
  • odrobina majonezu do smaku

WYKONANIE:

Buraki szorujemy i gotujemy do miękkości bez wcześniejszego obierania ze skóry. Po lekkim przestudzeniu buraki obieramy i kroimy w kostkę ok 1cm x 1cm. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę wg uznania. Dodajemy fasolę z puszki (bez wody). Całość mieszamy dodając jogurt naturalny wymieszany z odrobiną majonezu. Proporcja mniej więcej taka: na kubek jogurtu naturalnego dodajemy ok. 1 łyżeczkę majonezu. Sałatkę podajemy na zimno. SMACZNEGO!